Ознака: захариева

ЗАХАРИЕВА: Антибугарската реторика во Македонија е заради изборите, а историчарите да не запираат и да си ја продолжат работата

ЗАХАРИЕВА: Бугарија е еден од најсериозните поддржувачи на С. Македонија и што е проблем да кажете, да македонскиот јазик е бугарски?

ЗАХАРИЕВА: Нашата позиција е јасна, не сакаме да ја политизираме македонско -бугарската комисија, ќе продолжи веднаш изборите

ЗАХАРИЕВА: Се надевам дека во следните 6 месеци ЕУ ќе вклучи зелено светло за Скопје

ЗАХАРИЕВА: Историјата меѓу Скопје и Софија е потешко прашање од спорот за името со Атина

ЗАХАРИЕВА: Сите ќе бидеме побогати ако соседите станат членки на ЕУ, но прво треба С. Македонија да го спроведе договорот со Бугарија

Фестивал Љубовна турнеја во Струмица: Захариева нема да ја дружи Димитров туку Жерновски

Захариева: Тоа што направи Пендаровски беше незамисливо досега, а поддршката од Бугарија за С. Македонија за ЕУ и НАТО не е безусловна

ЗАХАРИЕВА: Делчев е Бугарин, а ако не им го смениме менталитетот на Македонците преку нивните учебници, ништо нема да постигнеме!

ЗАХАРИЕВА: Бугарија многу јасно ќе и постави услови на Македонија за влез во НАТО и ЕУ