Ознака: зоо

МВР: Го уапсивме директорот на Зоолошката градина во Скопје и уште 5 лица оти заклале 12 коњи и една мазга за месо за ѕверовите

БЕЈБИ БУМ ВО ЗОО СКОПЈЕ: И денеска на мекици во зоолошката – се роди бебе хималајски тар, по лавчињата, лемурите, ламата и камилчето

ГАЛЕТАНОВСКИ: Другарки и другари, си поднесувам оставка на функцијата директор на Зоолошката градина во Скопје

ЗОО СКОПЈЕ: Угина жирафата Тобого, имаше 11 години и беше миленик на посетителите

(видео) ВО ЗООЛОШКИ ПАРК ВО БУГАРИЈА: Се родија ламата Корона и муфлонот Вируслав

Скопје: Коронавирусот ја затвори и Зоолошката градина

ЗОО Скопје: Журка за 93-от роденден

ЗОО Скопје: Утре 93-ти роденден и журка

Лавица убила лав по осум години заеднички живот во Зоолошка

Слониците Дуња и Даела претставени во Скопската зоолошка градина