Арбен Таравари во телевизиско гостување на ТВ24 вели дека Зијадин Села ги прави истите работи за кои ги критикувале ДУИ.

-Ние веќе сме разделени во два правци. Зијадин Села може да прави што сака. Жалам за тоа што ние ја критикувавме ДУИ дека кој не се мене можам да го сменам лично. Истото се случува и кај нас во партијата. Дел од партијата кои имаат 6 пратеници, сите кои размислуваат поинаку, „сите што се поддржувачи на Таравари“ мора да се елиминираат.

Лидерот на Алијанса за Албанците, Таравари, не вели дека кон никој не вршел притисок да го поддри.

-Нема човек на кој сум му се јавил да барам поддршка. Организиравме Собрание на партијата во Куманово, дојдоа 76 членови на Собранието од вкупно 133. На ниеден од нив не сум направил притисок да им кажам морате да дојдете, вели Таравари.