Почивај во мир Тоше, не успеавме да ја добиеме битката, се вели во веста која ја објавија повеќе медиуми за смртта на Тоше Илиевски, за кого беа објавени повеќе апели за помош.

Тој се бореше со тешка болест, а тоа ги сплоти хуманите граѓани на Македонија да помогнат за негово излекување.

Но, за жал, Тоше ја загуби битката, а блиските и Македонија изгубија уште еден млад живот.

Неговите пријатели се простуваат од него преку социјалните мрежи.