Божиќната реклама за норвешката поштенска служба „Постен“ предизвикува бурни реакции на социјалните мрежи во Норвешка, но и ширум светот, бидејќи во неа Дедо Мраз е прикажан како хомосекусалец, пренесува скопска Република.

Видеото ја прикажува љубовната приказна на Дедо Мраз и маж по име Хари, која започнува со запознавање, разменување љубовни пораки и завршува со бакнеж.

Поводот за ваквата рекламата и кампања е јубилејот 50 години декриминализација на хомосексуалноста во Норвешка.