Коментарите на социјалните мрежи на актуелната состојба во Македонија некогаш се неумесни, некогаш зајадливи, но не ретко духовити и погаѓаат во центарот на метата.

– Образование – мизерија, здравство – катаклизма, безбедност – хаос, судство – рекет, економија – нула итн. – гласи твитот објавен денеска на Твитер од корисникот со псевдоним Дорчо.

Твитерџијата со компарации ја опишува актуелната состојба во Македонија во која платата е Сомалија, но за утеха имаме Претседател љубави.