Луѓето ја напуштаат северна не поради немање пари туку поради немање држава, гласи твитот на септемвриската квечерина во Република Македонија.

А другиот месец, во октомври, здравје Боже, премиерот Зоран Заев и министрите, пак, чекаат датум за преговори од ЕУ. Само да не биде истиот датум, како ланскиот, за годинава во јуни.