Во зимскиот период, кога Лена е замрзната, руските возачи мразот го користат како мост на многу ризичен начин да ја минат големата река.

На видеото што е објавено на Јутјуб е прикажана реката Лена во близина на северниот град Иркутск, каде колони возила се пробиваат по снегот и мразот. Возачите возат преку Лена, ризикувајќи мразот да попушти.

Во одредени периоди дури и големи камиони на ист начин ја минуваат замрзнатата река.

Полицијата се обидува да ги спречи, но не успева.

Видеото може да се погледа и ТУКА.

https://www.youtube.com/watch?v=L9UW80tQzTo&feature=emb_logo