Победата на македонската фудбалска репрезентација над повеќекратниот светски шампион Германија од 2:1 предизвика изненадувања и одушевување не само во Македонија.

За тоа потврда е и видеото од мексиканска телевизија на која коментаторот буквално „зајде“ по победничкиот гол што го постигна Елиф Елмас.

Целиот свет е воодушевен од играта и победата на нашата селекција, а за тоа говори и видеото од мексиканска телевизија каде коментаторот буквално ,,зајде” после голот на Елмас.