Владата за денеска најави задолжување 9 милиони, се задолжи за 24 милиони евра

/ 03.12.2019

Владата денеска се задолжи за сума од близу 24 милиони евра. Продолжува задолжувањето без мерка, кое секако, паѓа на грбот на македонските граѓани.

Имено, на официјалната страна на Народна банка на Република Македонија објавена е реализацијата од аукцијата на државни хартии од вредност каде наместо најавените 9, 2 милиони евра, Владата се задолжи за 2,5 пати повеќе од најавените односно за огромни 23, 8 милиони евра.

Нема објаснување зошто наместо деветте мииони, Владата се задолжи за 24 милиони евра.


Од истата категорија