Иранските здравствени власти соопштија дека во изминатите 24 часа регистрирани се 107 починати лица од последици од Ковид-19.

Тоа е најголема бројка на починати во последните два месеца.

Во Иран со новиот коронавирус вкупно се инфицирале 187.427 луѓе, од кои 8,837 починаа, а оздравеле 148,674 луѓе.