Времето во земјава ќе биде сончево со слаб јужен ветер.

Утринската температура ќе се движи од шест до 12, а дневната температура ќе се движи од 20 до 28 степени.

Во Скопје ќе биде сончево со слаб јужен ветер.

Утринската температура ќе достигне до 10 степени, а дневната температура до 26 степени.

Следува период на претежно сончево време со дневни температури кои ќе бидат над просекот за овој период од годината.