Утре е сабота и еве работа за вицепремиерот Бујар Османи, кој како што знаеме во викенди го проверува спроведувањето на законот за јазиците на истакнатите табли.

Тоа пред некој месец го направи со институции во Скопје, а еве му прилика утре (сабота) да ги провери и еднојазичните сообраќајни табли во македонско Кичево кои се напишани само на албански јазик.