Во јули оваа година откупната цена на краставицата бележи пораст и изнесува 34 денари за килограм, што е за 240 отсто повеќе споредено со истиот период во 2013 година, објави денеска премиерот Зоран Заев.

– Трудот на земјоделците се вреднува! За оваа Влада земјоделското производство е приоритет, напиша Заев на Фејсбук.

Заев вчера и завчера објави дека ја дигнале цената и на сливата, како и на пиперките. А платите, како што завчера изјави Дамјан Манчевски, министерот и висок функционер на СДСМ, растеле во континуитет.