Пред 20-тина минути, земјотрес од 3 степени ја погоди Грција, односно пределот 22 км јужно од Битола или 129 км јужно од Скопје (возушна линија).

Земјотресот е со епицентар на 7 км северно од Лерин. Почувствуван е и во Битола, но без посериозна вознемиреност кај граѓаните.