На изборите за собранискиот дом одржани на 14 ноември 1982 година во Албанија, излезноста била 100 отсто, а само еден гласач гласал против кандиадитте на Комунистичкара партија на Енвер Хоџа.

Нешто слично и се подготвува и на Македонија за референдумот за договорот со Грција, а и за во наредните парламентарните избори, доколку ги има.

Тоа станува јасно по денешната посета на Јоханес Хан и изгласувањето на промените во Изборниот законик со кои во сегашната ситуација, ДИК ќе може да се избере и без опозицијата.

Инаку, гласањето од времето на Енвер Хоџа веќе е нормална појава во некои места во Македонија, како, на пример, Зајас и слично.