Зоран Заев објави дека ќе ја менувал историјата во учебниците.

Зоран Заев објави дека имало договор за 3 записници, а за 11 се пред договор, но не кажува која е цената за тоа.

Зоран Заев вели договорена е формулација за 5 историски личности, не правејќи разлика од споделена и заедничка историја.

Заев тргува со идентитетот, јазикот, историјата.

Народот се буди, протест сега за да не биде предоцна.

Утре протест во 20 градови низ Републиката и блокада на Владата, МНР и Министерството за правда!, објави преку својата Фејсбук страница лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Христијан Мицкоски.