Ата Анеке, агент на напаѓачот на Манчестер јунајтед, Одион Игало, кој е во сопственост на Шангај Шенхуа, зборуваше за ситуацијата со изнајмувањето на Нигериецот.

– Ние сме близу до договор за продолжување на закупот. Ова ќе значи дека Игало ќе остане во Манчестер јунајтед до јануари 2021 година, изјави агентот.

Според тековниот договор, закупот на Игало во англискиот клуб важи до 31 мај.

Претходно беше објавено дека Шангај смета на играчот пред почетокот на кинеската Супер лига.