Денеска е вторник, 21 јуни 2022 година, 172-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 193 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 14 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 53 минути по полноќ, а ќе зајде во 12 часот и 48 минути.