Денеска е вторник, 18 јануари 2022 година, 18-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 347 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 16 часот и 29 минути.

Денов трае 9 часа и 31 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 16 часот и 49 минути, а ќе зајде во 7 часот и 36 минути.