Денеска понеделник, 6 јули 2020 година, 189-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 177 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 4 минути, а ќе зајде во 20 часот и 12 минути.

Денов трае 15 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 32 минути, а ќе зајде во 6 часо