Денеска е среда, 28 август 2019 година, 240-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 125 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 53 минути, а ќе зајде во 19 часот и 16 минути.

Денов трае 13 часа и 23 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 3 часот и 2 минути, а ќе зајде во 18 часот и 14 минути.