На социјалните мрежи е објавена фотографија за која се тврди дека е од руски фрескопис, а на кој се прикажани четирите древни кралствa: Римското, Вавилонското, Персиското и Македонското.

Во објаснувањето стои дека фрескописот се наоѓа во црквата „Св. Спас“ во црковниот комплекс „Св. Јован Богослов“ во Ростовски Кремљ.

Лавот е симболот со кој е претставено македонското кралство, на фрескописот на кој што се прикажани четирите древни царства.