Денеска е петок, 8 ноември 2019 година, 312-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 53 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 13 минути, а ќе зајде во 16 часот и 21 минута.

Денов трае 10 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 52 минути, а ќе зајде во 1 часот и 49 минути.