astroДенеска е среда, 23 ноември 2022 година, 326-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 39 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 33 минути, а ќе зајде во 16 часот и 7 минути.

Денов трае 9 часа 33 минути.

Месечината која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее 4 часот и 55 минути, а ќе зајде во 17 часот и 45 минути.