Денеска е недела, 27 ноември 2022 година, 331-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 34 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 38 минути, а ќе зајде во 16 часот и 5 минути.

Денов трае 9 часа 27 минути.

Месечината која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее 10 часот и 36 минути, а ќе зајде во 19 часот и 28 минути.