Денеска е вторник, 5 ноември 2019 година, 310-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 55 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 7 часот и 9 минути, а ќе зајде во 17 часот и 24 минути.

Денов трае 10 часа и 15 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 14 часот и 32 минути и нема да зајде ова деноноќие.