Денеска е четврток, 29 септември 2022 година, 271-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 94 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 27 минути, а ќе зајде во 18 часот и 21 минута.

Денов трае 11 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 10 часот и 13 минути, а ќе зајде во 20 часот и 11 минути