Денеска недела, 13 јуни 2021 година, 164-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 201 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 57 минути, а ќе зајде во 20 часот и 9 минути.

Денов трае 15 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина, ќе изгрее во 7 часот и 11 минути, а ќе зајде во 22 часот и 55 минути.