Денеска е сабота, 10 август 2019 година, 222-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 143 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 35 минути, а ќе зајде во 19 часот и 43 минути.

Денов трае 14 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 16 часот и 7 минути, а ќе зајде 58 минути по полноќ.