Денеска е петок, 24 јуни 2022 година, 170-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 195 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 4 часот и 58 минути, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 15 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот и 58 минути, а ќе зајде во 16 часот и 3 минути.