Денеска понеделник, 27 септември 2021 година, 270-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 95 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 24 минути, а ќе зајде во 18 часот и 25 минути.

Денов трае 12 часа и 1 минута.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 51 минута, а ќе зајде во 12 часот и 43 минути.