Денеска е вторник, 28 јуни 2022 година, 174-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 191 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот, а ќе зајде во 20 часот и 13 минути.

Денов трае 15 часа и 13 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 3 минути, а ќе зајде во 2 часот и 7 минути.