Денеска е среда, 10 август 2022 година, 217-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 148 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 35 минути, а ќе зајде во 19 часот и 43 минути.

Денов трае 14 часа и 8 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 19 часот и 6 минути, а ќе зајде во 2 часот и 56 минути.