Денеска е недела, 7 август 2022 година, 214-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 151 ден.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 31 минута, а ќе зајде во 19 часот и 47 минути.

Денов трае 14 часа и 16 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 50 минути, а ќе зајде 9 минути по полноќ.