Денеска вторник, 19 јануари 2021 година, 19-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 246 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 58 минути, а ќе зајде во 16 часот и 30 минути.

Денов трае 9 часа и 32 минути.

Месечината, која е во фаза на млада Месечина,  ќе изгрее во 10 часот и 31 минута, а ќе зајде во 23 часот и 8 минути.