Денеска е сабота, 24 август 2019 година, 236-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 129 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 49 минути, а ќе зајде во 19 часот и 22 минути.

Денов трае 13 часа и 33 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 14 часот и 19 минути.