Денеска е вторник, 25 јануари 2022 година, 25-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 340 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 54 минути, а ќе зајде во 16 часот и 38 минути.

Денов трае 9 часа и 44 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, нема да изгрее ова деноноќие, а ќе зајде во 10 часот и 42 минути.