Денеска е недела, 14 јули 2019 година, 195-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 170 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 9 минути, а ќе зајде во 20 часот и 9 минути.

Денов трае 15 часа.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 18 часот и 13 минути, а ќе зајде во 2 часот и 59 минути.