Денеска е среда, 14 август 2019 година, 226-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 139 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 39 минути, а ќе зајде во 19 часот и 37 минути.

Денов трае 13 часа и 58 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 19 часот и 20 минути, а ќе зајде во 4 часот и 18 минути.