Денеска е четврток, 18 јули 2019 година, 199-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 166 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 12 минути, а ќе зајде во 20 часот и 6 минути.

Денов трае 14 часа и 54 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 21 часот и 19 минути, а ќе зајде во 6 часот и 25 минути.