Денеска е среда, 11 декември 2019 година, 345-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 20 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 50 минути, а ќе зајде во 16 часот и 2 минути.

Денов трае 9 часа и 12 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 15 часот и 41 минута, а ќе зајде  во 5 часот и 45 минути.