Денеска е среда, 24 февруари 2021 година, 55-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 310 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 19 минути, а ќе зајде во 17 часот и 16 минути.

Денов трае 10 часа и 57 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 13 часот и 58 минути, а ќе зајде во 4 часот и 43 минути.