Денеска сабота, 6 март 2021 година, 65-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 300 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 3 минути, а ќе зајде во 17 часот и 28 минути.

Денов трае 11 часа и 25 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 1 часот, а ќе зајде во 10 часот и 20 минути.