Денеска вторник, 6 април 2021 година, 96-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 269 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 10 минути, а ќе зајде во 19 часот и 3 минути.

Денов трае 12 часа и 53 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 3 часот и 45 минути, а ќе зајде во 13 часот и 3 минути.