Денеска е сабота, 24 септември 2022 година, 266-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 99 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот и 21 минута, а ќе зајде во 18 часот и 30 минути.

Денов трае 12 часа и 9 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее во 4 часот и 29 минути, а ќе зајде во 18 часот и 11 минути.