Денеска четврток, 3 септември 2020 година, 248-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 118 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 6 часот, а ќе зајде во 19 часот и 5 минути.

Денов трае 13 часа и 5 минути.

Месечината, која е во фаза на полна Месечина, ќе изгрее во 20 часот и 3 минути, а ќе зајде во 6 часот и 53 минути.