Денеска петок, 14 август 2020 година, 228-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 138 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 40 минути, а ќе зајде во 19 часот и 36 минути.

Денов трае 13 часа и 56 минути.

Месечината, која е во фаза на последна четвртина, ќе изгрее 42 минути по полноќ, а ќе зајде во 16 часот и 7 минути.