Денеска четврток, 22 јули 2021 година, 203-иот ден во годината. До крајот на годината остануваат уште 162 дена.

Сонцето во Скопје изгреа во 5 часот и 16 минути, а ќе зајде во 20 часот и 3 минути.

Денов трае 14 часа и 47 минути.

Месечината, која е во фаза на прва четвртина, ќе изгрее во 19 часот и 4 минути, а ќе зајде во 2 часот и 58 минути.