Педесетгодишна жена од Македонија роди здраво бебе и стана мајка.

Жената, како што објави ТВ 24 е породена во Гинеколошката болница во Чаир.

Педесетгодишната мајка 27 години водела битка со стерилитет, надежта не ја изгубила, а Бог ја благослови со здраво бебе.

Од болницата велат дека целиот медицински тим од лекари – гинеколози и сестри, целата бременост успешно ја третирале, мајката и бебето се добри и деновиве треба да ја напуштат болницата.

Според статистиките на болницата жената, чиј идентитет не е соопштен од разбирливи причини, е највозрасната родилка што досега е регистрирана во оваа здравствена установа во Чаир.